Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Wat is er nieuw?

Hero maakt het nu ook mogelijk om verschillende zones te kunnen sturen wanneer dit momenteel nog niet hardwarematig mogelijk is. Hoe doen wij dit? Door te sturen op radiatorgroep niveau. Elke radiatorgroep heeft zijn eigen pomp. Hero gaat de verschillende pompen in- of uitschakelen. Voor elke aanwezige pomp kunnen wij dus een stuurbare zone definiëren.
pompen en kleppen

Afbl.1: Links de hoofdpomp, rechts de drie pompen voor de radiatorgroepen.

Wat is het verschil?

Hero doet al veel zonesturing voor GBS installaties. Denk hierbij aan het eerder en langer kunnen verwarmen van een buitenschoolse opvang bij een school. Wij doen dit nu ook voor installaties met bijvoorbeeld een cascaderegelaar of Siemens Synco. 

Lees ook: Hoe werkt Hero?

Wat is de meerwaarde?

Het mogelijk maken van het sturen van zones waar dit voorheen niet mogelijk was heeft onwijs veel meerwaarde. In de huidige situatie wordt soms een heel pand verwarmd om één verhuurde ruimte buiten de reguliere openingstijden warm te houden. Ook voor non-GBS panden waar wij al geïnstalleerd zijn en “zones” op basis van verschillende stookruimtes aansturen heeft dit veel waarde.

overwerktimers

Afbl.1: Het aantal radiatorgroepen is ook te achterhalen door de overwerk timers te tellen. In dit pand zijn vijf timers, dus vijf stuurbare zones.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuwsberichten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Lees meer >
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Lees meer >