Nieuws van, over en met Hero Balancer

Op de hoogte blijven van onze missie om van elke klimaatinstallatie een slimme installatie te maken? Hieronder vind je nieuws van ons, over ons en met ons. 

Maandelijkse update?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We zullen je niet spammen, beloofd!

Hero Balancer's dagblad

Sporty September teamfoto

Sporty September bij Hero Balancer

In de hele maand september gaan wij super hard knallen om onze doelen te behalen. Met het hele team hebben wij allemaal een formulier ingevuld met ons doel en waarom wij dat willen behalen. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. In een maand 10 kilo afvallen is bijvoorbeeld niet haalbaar. Maar 1 kilo afvallen door veel te bewegen is een goede doelstelling. Ook moet het meetbaar zijn. Voor nu willen wij dit sowieso een maand volhouden.

Meer lezen »
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Meer lezen »
Cascadeopstelling

Cascaderegelaar/ cascaderegeling: wat is dat nou?

Veel van onze lezers hebben een cascaderegelaar hangen bij hun op kantoor, op school of in een ander utiliteitsgebouw. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar heb je niet echt scherp wat de regelaar precies doet. Wij krijgen hier geregeld vragen over, dus ter verduidelijking schrijven wij hier in Jip en Janneke taal een begrijpelijk artikel over.

Meer lezen »
Goed-ingeregeld-installatie

De kracht van waterzijdig inregelen

In veel panden ervaren mensen comfortklachten, terwijl dit niet direct door de warmteopwekkers of de regeling komt. Wat is waterzijdig inregelen? Wat levert goed inregelen op? En is mijn pand eigenlijk wel goed ingeregeld? In onderstaand artikel krijg jij antwoord op deze en nog meer vragen over waterzijdig inregelen.

Meer lezen »
Vergroot-glas

Hoe analyseer ik mijn data?

Met Hero Balancer krijg jij opeens heel veel inzicht in jouw binnenklimaat en energieverbruik. Maar hoe gebruik je deze inzichten op de juiste manier en hoe trek je de juiste conclusies? In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij jouw data goed analyseert en zo de juiste keuzes kunt maken op gebied van energiebesparing en binnenmilieu.

Meer lezen »
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Meer lezen »
onderzoek-co2GehalteTeHoog

Schokkende CO² waardes in basisscholen

Ten tijde van de coronacrisis staat de gezondheid van mensen aanzienlijk hoger in het vaandel. Er is daardoor ook meer aandacht voor de gezondheid in de klaslokalen van scholen. Maar wat verstaan we onder een gezond schoolgebouw en hoe weten wij of onze kinderen op dit moment en in de toekomst op een gezonde manier kunnen leren?

Meer lezen »
Hero Balancer de Netflix van verwarming

Hero Balancer is de Netflix van de verwarming

Vorige week won Hero Balancer de SHARE Award van gemeente Haarlemmermeer. In hun artikel beschreven zij ons op een bijzondere maar zeker leuke manier.

In het artikel van gemeente Haarlemmermeer beschreven zij onze duurzame en innovatieve dienst als “de Netflix van verwarmingssystemen”. Het klinkt misschien gek maar hier zit zeker een kern van waarheid in.

Meer lezen »
Ted Braakman receives the SHARE award from Marja Ruigrok

Hero wint de SHARE Award 2020

We kunnen weer een mooi award toevoegen aan onze trofeeëncollectie bij Hero Balancer. Gister heeft onze CEO Ted Braakman namelijk de SHARE Award van de gemeente Haarlemmermeer in ontvangst mogen nemen.

De prijs is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

Meer lezen »
Hero Balancer 2.0 introductie

Hero Balancer 2.0

Installateurs en vastgoedbeheerders let op! Na maandenlang tekenen, ontwikkelen, testen en tewerkstellen kunnen wij vandaag onze disruptieve innovatie tonen. Hero Balancer lanceert vandaag haar nieuwste versie en daarmee komt er een nieuw, revolutionair, gebouwbeheersysteem op de markt! Plug and play en voor een fractie van een conventioneel GBS.

Vandaag lanceren wij de nieuwe versie van onze app: Hero 2.0. Met Hero 2.0 releasen wij de beheerdersinterface van onze app. Hiermee kunnen engineers projecten verkopen, bouwen en beheren. Hero Balancer ontpopt zich langzaam maar zeker tot volwaardig Cloud GBS.

Meer lezen »
CascadeRegelaar

Wat is een cascade opstelling

Cascaderegelaars worden veel gebruikt in bedrijven voor de aansturing van het verwarmingssysteem, maar zij werken net iets anders dan een ‘normaal’ verwarmingssysteem die uit één cv-ketel bestaat. Wij krijgen hier vaak vragen over, dus ter verduidelijking schrijven wij een makkelijk en begrijpelijk artikel over cascadeopstellingen.

Meer lezen »
Stefan-Bastiaan

Samenwerking Hero Balancer & Ingy

Hero Balancer en INGY hebben ten behoeve van hun project “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem” van de Provincie Noord-Holland een subsidie toegekend gekregen t.w.v. € 200.000.

Meer lezen »

Hero Balancer & de Smart Sensor Challenge

De vraag naar innovatieve oplossingen in de bebouwde omgeving wordt steeds groter, en zo ook het aanbod. Holland Contech & Proptech heeft met 14 partijen uit de bouw- en vastgoedsector de Smart Sensor Challenge in het leven geroepen.

Meer lezen »
BijZON

Hero is verhuisd

Vanaf morgen (1 mei) zijn wij met Hero Balancer officieel verhuisd naar ons nieuwe pand in Spanbroek. Een verhuizing om trots op te zijn! Hero Balancer is in het afgelopen jaar onwijs gegroeid.

Meer lezen »

Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Meer lezen »
EPBD-3-van-kracht-450x450

Ingang van de EPBD III

Op 10 juli 2018 is de nieuwe Europese energy performance of building directive vastgesteld: EPBD (III). Dit is een richtlijn met als doel om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Deze richtlijn gaat vandaag (10 maart 2020) in.

Meer lezen »
Energiebelasting

Stop met verspillen en bespaar geld én CO2

Uit onderzoek van Hero Balancer en Smart Dodos bij ruim 240 gebouwen blijkt dat 68% van de gebouwen tijdens de afgelopen kerst en nieuwjaarsdag verwarmde terwijl het gebouw niet in gebruik was. Zonde, want een leeg pand verwarmen kost onnodig CO2-uitstoot en geld.

Meer lezen »
energielabels

Energielabels voor bedrijfspanden: hoe helpt Hero hieraan mee?

Energielabels worden steeds belangrijker in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo moeten alle kantoorpanden vanaf 2023 minimaal een ‘groen’ C label in bezit hebben. Maar wat zijn energielabels precies? Biedt Hero toegevoegde waarde? Wat zijn de reeds genomen en toekomstige handhavingsmaatregelen? Dit leggen wij lekker simpel en makkelijk uit, zoals u van ons gewend bent.

Meer lezen »

Warmte én vakantie: maar scholen stoken door

Hoorn & Arnhem – Een steekproef onder 27 scholen laat zien dat er, tijdens de hittegolf, op de helft van de locaties de verwarming aanstaat. Stefan Kloosterboer, directeur bij Hero Balancer: “Samen met Slim Opgewekt zien we dat veel scholen ook in de zomer hun cv-ketel aan hebben staan en zo gas verbranden. Wij komen dit ook tijdens deze hittegolf dagelijks tegen. Super zonde, want verwarmen kost onnodig CO2-uitstoot en geld.”

Meer lezen »
hero in de regelkast

Digitaal troubleshooten bij gasketels

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de melding dat er een probleem was bij een school die door ons product gemonitord werd. Het was meivakantie en toch was het koud bij de kinderopvang. Een installateur was op de locatie geweest, maar hij wist het niet op te lossen en schoof het probleem op ons product af.

Meer lezen »
ted against the wall

Ted Braakman geselecteerd voor Duurzame Jonge 100 van 2019

Elk jaar worden honderd ondernemers, young professionals en studenten geselecteerd die geloven in en werken aan een duurzame toekomst. Vorig jaar werd Ted geselecteerd, maar dit jaar mogen we nog een keer met trots mededelen dat het hem weer is gelukt om geselecteerd te worden door de jury voor de Duurzame Jonge 100 van 2019!

Meer lezen »
Regelkast

Hoe werken graaddagen?

Wil jij weten hoe wij een besparing op de verwarmingsrekening berekenen? Wij kunnen jou daarbij helpen! Het werken met graaddagen geeft hiervoor een betrouwbaar beeld.

Meer lezen »
dashboard-2

Ons Dashboard is vernieuwd!

Ja, je leest het goed! We hebben naar jullie feedback geluisterd en onze app helemaal vernieuwd. Er zijn een heleboel functies bij gekomen die makkelijker in gebruik zijn en beter inzicht bieden in je verwarmingsinstallatie.

Meer lezen »
uitgelicht prijs

Hero Balancer wint Greenchoice energieprijs 2018

Tijdens Duurzame Dinsdag in de Tweede Kamer heeft de Hoornse startup Hero Balancer de Greenchoice Energieprijs gewonnen. De 19-jarige oprichter Ted Braakman en Stefan Kloosterboer namen de prijs namens Hero Balancer in ontvangst van Evert den Boer, CEO van Greenchoice. Volgens de jury draagt Hero Balancer écht bij aan een duurzame wereld en de lokale energietransitie: “Met behulp van deze software wordt in grote gebouwen optimaal energie bespaard. Hero Balancer heeft veel potentie om energieverbruik te verminderen.”

Meer lezen »
ted ecosummit

Ecosummit & Hero Balancer

Dinsdag 4 juli mocht Hero Balancer onderdeel zijn van de ecosummit 2017 in Amsterdam. Ted Braakman, Co-Founder van Hero Balancer mocht hier drie minuten spreken over wat de Hero voor jou en de aanwezige investeerders kan betekenen.

Meer lezen »
Summit energy 2017

Smart Energy Summit 2017

Alweer een week geleden heeft de Hero deelgenomen aan de Rockstart Smart Energy Summit. Dit is een jaarlijks evenement waar innovatieve startups en scaleups, investeerders en duurzaamheids experts samenkomen op zoek naar een “synergy”. Hero was als Rockstart startup natuurlijk aanwezig!

Meer lezen »