uitgelicht prijs

Hero Balancer wint Greenchoice energieprijs 2018

Tijdens Duurzame Dinsdag in de Tweede Kamer heeft de Hoornse startup Hero Balancer de Greenchoice Energieprijs gewonnen. De 19-jarige oprichter Ted Braakman en Stefan Kloosterboer namen de prijs namens Hero Balancer in ontvangst van Evert den Boer, CEO van Greenchoice. Volgens de jury draagt Hero Balancer écht bij aan een duurzame wereld en de lokale energietransitie: “Met behulp van deze software wordt in grote gebouwen optimaal energie bespaard. Hero Balancer heeft veel potentie om energieverbruik te verminderen.”
De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Namens het kabinet nam Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven ontvingen één van de vijf themaprijzen.
header prijs

Voor ideeën die in Nederland de overgang naar 100% groene energie versnellen, is er de Greenchoice Energieprijs. Vorig jaar ging deze prijs naar Physee. Dit bedrijf maakt nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal door zonnepanelen te verwerken in glas.

De winnaar van 2018, Hero Balancer, zorgt met behulp van algoritmes voor een optimale afstemming van de warmtevraag en aanbod in een gebouw of appartementencomplex. Met de slimme software van Hero Balancer wordt het energiegebruik, de kosten en uitstoot van een pand tot een absoluut minimum beperkt.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuwsberichten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Lees meer >
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Lees meer >