uitgelicht prijs

Hero Balancer wint Greenchoice energieprijs 2018

Tijdens Duurzame Dinsdag in de Tweede Kamer heeft de Hoornse startup Hero Balancer de Greenchoice Energieprijs gewonnen. De 19-jarige oprichter Ted Braakman en Stefan Kloosterboer namen de prijs namens Hero Balancer in ontvangst van Evert den Boer, CEO van Greenchoice. Volgens de jury draagt Hero Balancer écht bij aan een duurzame wereld en de lokale energietransitie: “Met behulp van deze software wordt in grote gebouwen optimaal energie bespaard. Hero Balancer heeft veel potentie om energieverbruik te verminderen.”
De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Namens het kabinet nam Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven ontvingen één van de vijf themaprijzen.
header prijs

Voor ideeën die in Nederland de overgang naar 100% groene energie versnellen, is er de Greenchoice Energieprijs. Vorig jaar ging deze prijs naar Physee. Dit bedrijf maakt nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal door zonnepanelen te verwerken in glas.

De winnaar van 2018, Hero Balancer, zorgt met behulp van algoritmes voor een optimale afstemming van de warmtevraag en aanbod in een gebouw of appartementencomplex. Met de slimme software van Hero Balancer wordt het energiegebruik, de kosten en uitstoot van een pand tot een absoluut minimum beperkt.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Sporty September teamfoto

Sporty September bij Hero Balancer

In de hele maand september gaan wij super hard knallen om onze doelen te behalen. Met het hele team hebben wij allemaal een formulier ingevuld met ons doel en waarom wij dat willen behalen. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. In een maand 10 kilo afvallen is bijvoorbeeld niet haalbaar. Maar 1 kilo afvallen door veel te bewegen is een goede doelstelling. Ook moet het meetbaar zijn. Voor nu willen wij dit sowieso een maand volhouden.

Lees meer >
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.