Nieuwe inversteerders

Hero Balancer haalt 420.000 euro groeikapitaal op bij investeerders

Nadat in 2017 Hero Balancer haar eerste investeringsronde afsloot, is per heden de tweede investeringsronde afgesloten. Er komen naast de bestaande investeerder Rockstart twee nieuwe investeerders aan boord, waarbij één van de twee investeerders ook zal toetreden tot de directie.

Hero Balancer voegt intelligentie toe aan grootschalige verwarmingsinstallaties in kantoren, scholen, appartementencomplexen en zorginstellingen met een lagere energierekening van dien. Dit doet Hero Balancer door de verwarmingsinstallatie iedere vijf minuten opnieuw in te regelen op basis van de warmtevraag van dat moment. Goed voor de portefeuille, goed voor het comfort en goed voor het milieu.

Groei

Oprichter en CEO, Ted Braakman, is verheugd te kunnen mededelen dat met deze investering Hero Balancer nog harder kan groeien: “We halen hiermee naast groeikapitaal, bedoeld voor productverbetering en de marktintroductie van Hero Balancer, ook veel kennis en ervaring op gebied van sales in huis. Nu zijn we klaar voor de toekomst en klaar om in 2019 op grote schaal onze diensten uit te kunnen rollen. Onze missie is dat er in de toekomst alleen nog maar intelligente verwarmingsinstallaties bestaan.” Ook CFO, Roman Lukaschuk is blij met het behalen van dit resultaat: “Met dit groeikapitaal kunnen we de manier waarop grootschalige verwarmingsinstallaties aangestuurd worden drastisch verbeteren en passend bij deze tijd maken. Wij zijn trots dat we daarmee een integraal onderdeel kunnen uitmaken van de energietransitie.”

Maar wie zijn de investeerders?

Investeerder Nico Brabers was tot 2015 DGA van het consumentenelektronica merk Lenco. De andere investeerder, en per heden commercieel directeur (CCO) bij Hero Balancer, is Stefan Kloosterboer, een ervaren interim manager. Kloosterboer heeft als commercieel manager gewerkt bij onder andere KPN, Ziggo Zakelijk, Qurrent en Eneco. Hij neemt veel sales kennis mee: “Investeren in een duurzaam bedrijf als Hero Balancer is een lang gekoesterde wens. De markt reageert enorm positief op Hero Balancer. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Ted Braakman en ons team Hero Balancer fors te laten groeien.”

Over Hero

Hero Balancer optimaliseert grootschalige verwarmingssystemen van gebouwen. Met de slimme software wordt overbodig gas- en elektriciteitsgebruik van verwarmingssystemen van gebouwen tot een absoluut minimum beperkt. Hierdoor worden verwarmingskosten en CO2-uitstoot flink beperkt, terwijl het binnenklimaat verbetert. Hero Balancer B.V. is in 2017 opgericht door Ted Braakman.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuwsberichten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Lees meer >
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Lees meer >