Hero Balancer & EasyIO over de regeltechniek van morgen

Hero Balancer en EasyIO werken samen om regeltechniek toegankelijk en efficiënt te maken, ieder binnen zijn eigen expertise.

Hero Balancer maakt de software om regelsystemen slim en toegankelijk te maken. EasyIO maakt no-nonsense licentievrije controllers voor HVAC met daarop de nieuwste digitale features, maar ook met de techniek van gisteren. Dit maakt het mogelijk om data uit IO’s, BACnet en Modbus gemakkelijk naar de cloud te sturen. Hier maakt Hero gebruik van om iedere installatie te kunnen koppelen aan haar cloud platform.

“Hetgeen dat mij aansprak toen EasyIO voor het eerst op mijn pad kwam is de flexibiliteit”.
De EasyIO controllers spreken veel verschillende protocollen licentievrij. Zo kunnen wij met BACnet en Modbus makkelijk koppelen met externe gebouwbeheersystemen. Dit terwijl dezelfde controller ook over IO’s beschikt om bijvoorbeeld een ketel of een cascaderegelaar direct aan te sturen. Deze data is vervolgens ook makkelijk te ontsluiten via een gemakkelijke MQTT interface,” aldus Ted Braakman, CEO van Hero Balancer.

Hero Balancer en EasyIO maken samen veel koppelingen met bestaande regelinstallaties.
Op dit moment zijn er zo’n vijftig installaties waar dit plaats heeft gevonden. Hierin speelt EasyIO ook een belangrijke rol. “Wij denken graag mee met onze partners. Zo hebben wij Hero Balancer geholpen om templates te maken van de configuratie bestanden van onze controllers. Ieder project begint op deze manier met een voorsprong, want de installatie kost minder tijd,” aldus Johan Schakenraad, CEO bij EasyIO.

Regelkast open

Regeltechniek van de toekomst

Ted en Johan zijn het in ieder geval over één ding eens: de toekomst van de regeltechniek bestaat uit veel verschillende apparaten die los samenwerken om één groot systeem te maken.

De techniek van vandaag maakt het mogelijk om regelapparatuur te maken ter formaat van een luciferdoosje. Hierdoor kan je kostenefficiënt kleine apparaten door het hele gebouw aansturen met losse regelapparatuur. Het is natuurlijk wel belangrijk om deze samen te laten werken als één regelsysteem. Hierin spelen onze system integrators en Hero Balancer een belangrijke rol,” aldus Johan.

Ted gooit daar nog een schepje bovenop: “Bestaande regeltechniek is erop gebaseerd dat er veel apparaten bekabeld moeten worden aan één regelkast. Ik denk dat de kleppen en pompen van de toekomst IOT apparaten zijn. Deze koppelen digitaal in de cloud, in plaats van fysiek, aan een regelaar. Lokaal zijn er dan alleen nog “fallback” systemen aanwezig om het systeem te laten werken wanneer er geen connectie meer is met de cloud.”

Het vervolg van Hero & EasyIO

EasyIO zal zich altijd blijven inspannen om haar controllers te blijven voorzien van de nieuwste snufjes. Denk hierbij aan een bibliotheek met daarin backups van de actieve controllers van één beheerder. Hierdoor kan de hardware makkelijk uitgewisseld worden, mocht dit nodig zijn.

Hero Balancer heeft de EasyIO controllers ook verwerkt in haar nieuwste standaard regelkasten. Deze regelkasten zijn uitgerust met een FW-14 of een FS-20 controller. Hiermee kan Hero Balancer nagenoeg alle klimaatinstallaties koppelen aan haar cloud platform.

Hero's toekomst

De volgende stap is dat installateurs Hero Balancer volledig zelfstandig aanbieden en installeren voor hun klanten. Onder andere Jaro Controls, ook een EasyIO partner, is reeds onderdeel van dit programma. “Hiermee hebben wij de capaciteit om heel Nederland van de volgende generatie regeltechniek te voorzien,” aldus Ted.

Technische ruimte Hero regelkast

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuwsberichten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Lees meer >
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Lees meer >