hero in de regelkast

Digitaal troubleshooten bij gasketels

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de melding dat er een probleem was bij een school die door ons product gemonitord werd. Het was meivakantie en toch was het koud bij de kinderopvang. Een installateur was op de locatie geweest, maar hij wist het niet op te lossen en schoof het probleem op ons product af.

De diagnose

Op vrijdagavond kregen wij de melding binnen. We gingen direct een diagnose uitvoeren. 

Hero is een ontzettend krachtig instrument om inzicht te krijgen in de status van de ketel zonder op locatie aanwezig te zijn. Hierdoor konden wij de ketel en data uitlezen, zoals de gewenste aanvoertemperatuur, thermostaat status en retourtemperaturen.

gasketel informatie

De oplossing

Het viel ons snel op dat de gewenste aanvoertemperatuur van één van de ketels 17 ℃ betrof. Wij waren hier blij mee, want dit betekende dat de ketel wel zou kunnen functioneren wanneer de temperatuur stijgt.

Ook viel ons op dat de thermostaat van de betreffende ketel op 20 ℃ stond ingesteld, terwijl de ruimte waar de thermostaat aanwezig was 22 ℃ betrof. Dit kwam doordat een andere ketel verwarmd werd. Het zorgde ervoor dat de warmtevraag niet werd doorgegeven naar de gasketel, waardoor de gasketel niet aan ging.

Daaropvolgend hadden wij de klant en installateur gemeld wat er aan de hand was. Op afstand gingen wij de thermostaat op de juiste instelling zetten. Hierdoor was de volledige school warm op maandagmorgen en hebben de kinderen niet in de kou gezeten.

Dit is de toekomst

Ik word hier ontzettend gelukkig van!

Dankzij onze innovatie hoeft er in de toekomst voor talloze situaties als deze geen installateur op pad te gaan. Ik voorzie een toekomst waar de eerste lijn van support toegang heeft tot tools als die van ons. Hiermee kunnen zij gericht oplossen waar de klant voor belt. Waarschijnlijk zelfs met slechts een druk op de knop zonder collega’s in te hoeven schakelen! Is dat niet tof?

Dit zorgt ervoor dat de warmte professionals zich kunnen focussen op taken waar ze voor opgeleid zijn, zoals de gigantische klus om heel Nederland van het gas te halen.

Interesse in ons product en klinkt dit aantrekkelijk als installateur? Laat het ons weten!

Deel dit kennisartikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer kennisartikelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
radiotorkraan

Thermostaatknop, radiatorkraan en internet

De thermostaatknop en de radiatorkraan zitten op een radiator om de hoeveelheid warmte te regelen. De thermostaatknop is wat slimmer, maar met de komst van de Danfoss Ally gaat er nog een schepje slimheid bovenop.

Lees meer >
School tijdens vakantie

Warmte én vakantie: maar scholen stoken nog steeds door

Energie besparen en grip op je klimaatinstallatie worden steeds belangrijkere thema’s. Echter, mede door Corona, staan ze nog niet bovenaan de prioriteitenlijst. We blikken terug op ons onderzoek in 2019. Staat jou verwarmingsinstallatie uit deze zomervakantie?

Lees meer >