SPO Utrecht verlaagt CO2 voetafdruk met 26%

Wij spraken met Rob van der Westen, beleidsadviseur huisvesting bij SPO Utrecht, over zijn keuze voor Hero Balancer.
thumbnail_afbeeldingen_SPOUtrecht

Wat doen jullie bij SPO Utrecht aan verduurzamen?

“Wij lopen qua verduurzaming echt wel voorop. Wij doen veel aan nieuwbouw energie neutrale gebouwen bouwen. Wij doen heel veel aan de monitoring van installaties, warmte en energie.

Dat doen wij onder andere met Hero Balancer. We doen ook in het onderhoud het nodige, dus we passen LED verlichting toe daar waar dat mogelijk is. Zonnepanelen doen we ook. Zo ligt 71% van onze daken inmiddels vol met zonnepanelen, waar we uitermate trots op zijn.

We vinden het echt belangrijk dat we op het gebied van duurzaamheid actief zijn.”

Waarom bent u met Hero Balancer gaan werken?

“Destijds hebben we een gesprek gevoerd met Stefan Kloosterboer van Hero Balancer. Hij had een heel vlammend betoog. Heel gepassioneerd voor datgene waar hij voor staat. Dat sprak ons aan.

Toen zijn we een pilot gestart. Daar hebben we nu de resultaten van binnen en daar blijkt uit dat het een hartstikke goed verhaal is waar wij, en op het gebied van duurzaamheid, dus besparing van energie, maar ook financieel voordeel uit kunnen halen.

Dat is de reden dat we met Hero Balancer in gesprek zijn gegaan.”

School

Wat zou u anderen aanraden?

“Ik zou anderen aanraden om in ieder geval alles te doen op het gebied van duurzaamheid wat je kunt doen. Maak daar een business case van. Bereken wat je investeringen zijn en hoe snel je die terugverdient.

Met die business case en de resultaten daarvan kun je ook anderen in je organisatie overtuigen, zoals controllers, financiële mensen, bouwkundigen en bestuurders. Investeer in alles wat maar mogelijk is op het gebied van duurzaamheid.

Bij bijvoorbeeld SO Fier, een school in Utrecht, daarin de gevel hebben we nestkasten toegepast voor gierzwaluwen, dwergvleermuizen en huismussen.

Daar omheen hebben we planten gepland die insecten aantrekken. Zij dienen weer als voeding voor de beestjes in de nestkasten in de gevel. Ook dat is een manier van verduurzaming.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw school met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer klantverhalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
thumbnail_afbeeldingen_Theo-VeiligheidsregioBrabant

Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant al 83% bespaard met Hero Cloud-GBS

Na verschillende succesvolle pilot projecten met de veiligheidsregio Midden-West Brabant werd al snel de keuze gemaakt om een Hero Cloud-GBS te implementeren bij alle overige locaties. Met een totaal van 72 locaties waarvan 61 onbemande locaties, 3 dagdienst kazernes, 6 locaties op continu roosters en 1 oefencentrum is het besparingspotentieel enorm. Wij hadden Theo van Elderen, verantwoordelijk voor facilitair en techniek bij veiligheidsregio Midden-West Brabant op bezoek en vroegen hem naar zijn ervaring met Hero Balancer.

Lees meer >