Bijzon krijgt meer grip op en inzicht in installatie

Wij zijn op bezoek geweest bij BijZON, een duurzaam bedrijf dat appartementencomplexen van het gas af haalt. Ook zij hebben gekozen voor Hero Balancer. We hebben John Braakman, directeur van BijZON, gevraagd waarom hij voor Hero Balancer heeft gekozen en wat het resultaat is.
thumbnail_afbeeldingen_BijZON

Wat is de duurzame geschiedenis van dit gebouw?

“Dit kantoor komt uit 1960. Toen hebben ze het gebouwd als huishoudschool. Later is dit het Scheringa museum geweest in een periode van 15 jaar. Sinds 2010 hebben wij hier ons kantoor. Vanaf dat moment hebben wij het energie-efficiënter gemaakt.”

Welke verwarmingsinstallaties gebruiken jullie?

“Toen het gebouwd werd in 1960 was dat nog op kolen, lekker ouderwets. Er is nog olie geweest en gas. Op dit moment doen we dat met warmtepompen. Zo duurzaam mogelijk. De warmtepompen hebben we opengesteld en bronnen onder de parkeerplaatsen gemaakt. Dat werkt al een jaar of 7 heel goed.”

John Braakman

Wat doet Hero Balancer voor jullie?

“Hero zorgt ervoor dat dit gebouw op de juiste momenten warm en koud is. Dat is belangrijk. We zijn een kantoor en dus maar 5 dagen van de week 12 uur open. We zijn in het weekend dicht en ’s avonds niet bezet. Dus er zijn veel momenten dat we uit kunnen schakelen. Daarnaast is het een oud gebouw met bijzondere eigenschappen. Soms slecht geïsoleerd, soms veel zonnestraling en Hero regelt voor ons dat de temperatuur niet te laag of te hoog wordt.”

Wat zou jij geïnteresseerde bedrijven mee willen geven?

“Het belangrijkste is wel als je je installatie niet helemaal onder controle krijgt, dan is dit een hele goede manier om de verwarmingsinstallatie op de juiste momenten de juiste hoeveelheid warmte te laten produceren. De rest van de tijd niet, want dan is het alleen maar verspilde warmte.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw pand met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer klantverhalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
thumbnail_afbeeldingen_Theo-VeiligheidsregioBrabant

Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant al 83% bespaard met Hero Cloud-GBS

Na verschillende succesvolle pilot projecten met de veiligheidsregio Midden-West Brabant werd al snel de keuze gemaakt om een Hero Cloud-GBS te implementeren bij alle overige locaties. Met een totaal van 72 locaties waarvan 61 onbemande locaties, 3 dagdienst kazernes, 6 locaties op continu roosters en 1 oefencentrum is het besparingspotentieel enorm. Wij hadden Theo van Elderen, verantwoordelijk voor facilitair en techniek bij veiligheidsregio Midden-West Brabant op bezoek en vroegen hem naar zijn ervaring met Hero Balancer.

Lees meer >